Monday, June 12, 2006

cuaknyer..

Today is Sunday. Aku melaluinya seperti hari-hari sebelum ni. Cuma petang tadi kami sefamily together except Farid pegi hantar Fuad balik asrama kat S.Teknik Bukit Piatu. Cuti sekolah dah sampai ke penghujungnya. Farid xde coz dia lom abis exam. Lusa, inshaAllah gi Port Dickson plak jemput si Farid balik umah. Dia da nak abis semester ni.

Sepanjang perjalanan, hujan turun rintik2. Sampai kat sekolah Fuad, kebetulan jumpa kawan lama ayah, diorang pon bersembang. Anak kawan ayah pon satu sekolah ngan Fuad.

Sebelum balik, macam biasa my parents bagi nasihat kat Fuad suruh dia rajin belajar. Dia nak SPM tahun ni. Dulu time aku dok asrama pon gitu gak. Cuma aku ni homesick sket :) Agaknya sebab perempuan ni sensitive sikit kot. Bila ingat, kelakar ek masa dlu. Siap penah ‘fly’ lagi balik umah. Tapi mujurla gak xpenah kantoi..

Tadi emak kata kat Fuad suruh dia struggle betul2 untuk SPM. Macam perah kain. Perah habis2. Aku pon harap dia buat betul2. Jangan la dia banyak main. Exactly, SPM memang mempengaruhi masa depan kita. Lagipon, ni lah peperiksaan umum terakhir selepas UPSR n PMR. Melainkan certain people yg deciding to perform in STPM.

Tomorrow, my exam’s result will come out. Uuh..nervousnyerr.. Xsabar nak tau tapi takut plak nak tau. Macamane la agaknya ek? Anything happen, I tawakkal je to Him. Buruk baik Dia yang bagi. Xsabar nyer nak tunggu esok…

1 comment:

crimsonskye said...

Assalamualaikum awe..
:)
Alhamdulillah aku ok je. Sabtu ni insyaAllah aku balik KL.
Ko tengah cuti? Ke dah nak habis?
All the best untuk results ko.. aku sendiri pun tengah cuak tunggu result aku ni.

Terubat gak rindu kita dapat jumpa kat UKM hari tu kan.. hehe. Kejap pun jadilah... insyaAllah ada rezeki boleh borak panjang2.

Seronok baca blog ko :)