Wednesday, November 21, 2007

exam da abes..

Akhirnya, sampai juga saat itu. Kertas soalan untuk kelima-lima subjek daripada jumlah keseluruhan tujuh subjek yang kuambil pada semester ini telah ku hadapi dengan selamatnya, walaupun boleh dikatakan hampir semuanya dengan soalan yang susah belaka. Keputusannya? Tunggu dan lihat saja.. Walaupun usahaku tak sesungguh mana, namun setelah segalanya selesai, tawakaltu a’laAllah.. Harapan tidak diletakkan di mana2, cuma pada kasih sayang Tuhan agar sudi mengurniakan sesuatu yang baik buat diriku.

Aku punya masa terluang yang banyak sekarang. Terasa bosan bertapa di dalam bilik. Lebih baik rasanya masuk makmal. Ekstrak RNA perlu dilakukan lagi. Walaupun dah nak masuk kali ke-5. Tertekan sebenarnya. Dr. Zamri suruh cuba sampai berjaya.. Berita gembira tadi !! Dr. Zamri dah benarkan guna kit ! Tak perlu cara manual lagi..

Jumaat ini aku pulang sekejap ke rumah, bersama dengan ayah. Minggu depan pulang semula ke sini. Sebab nak masuk makmal. Walaupun risau tak tahu nak stay di mana. Mungkin tinggal sementara di rumah sewa ayah, dan kebetulan emak dan adik2 pun nak ikut datang ke sini. Tahniah buat Fadhil sebab berjaya dapat 5A. Musim cuti sekolah dah pun bermula, maka mereka ambil kesempatan datang ke mari. Fuad pun ada sekali sebab dia pun cuti panjang sebulan lebih. Cuma Farid yang tak ada sebab dia kena kerja..

Perjalanan hidup seharianku masih seperti biasa. Cuma kadangkala timbul kepayahan dalam diri. Aku tahu pasti ada hikmah dengan perasaan ini. Namun aku tetap cuba untuk meletakkan segalanya pada tempat yang sepatutnya. Moga Dia beri kekuatan itu.. Terasa pada saat ini kalau boleh aku ingin sangat menyatakan kemaafan pada semua orang.. Sebab aku hanya insan biasa yang sering melakukan kesalahan..

No comments: