Sunday, February 11, 2007

jumpa lagi..

In the name of ALLAH, The Most Gracious The Most Merciful..

Dah lama aku tak menulis. Rindu sangat2 pada blog ni. Banyak kisah beerti yang aku lalui sepanjang peninggalan tanpa jengukan ke sini. Setiap satunya memberi makna tersendiri buat diri untuk meneruskan sisa kehidupan yang bakal tiba penghujungnya suatu hari nanti, cuma tak tahu bila..

Cuti semester lepas, Johor dilanda banjir besar. Muar turut terkena limpahannya. Dan kawasan rumah keluargaku yang berdekatan dengan sungai tak dapat menghalang limpahan air yang datang. Kami dipilih Allah untuk menerima ujian ini. Dan sememangnya ia benar2 menguji kesabaran dalam diri kami. Aku turut bersyukur kepada Allah kerana diberi kekuatan melaluinya. Dan terima kasih ya Allah, engkau beri kekuatan yang sama pada ahli keluargaku yang lain khususnya mak dan ayah, namun aku tahu mereka cukup kuat. Dalam setiap sesuatu, ada harga yang perlu dibayar.

Dalam ujian, tetap ada nikmat kurniaanNya. Alhamdulillah, ini hadiah buat mak dan ayah. Dan aku perlu berusaha lagi untuk dapat yang lebih baik. Akan aku terus tanamkan niat untuk mencari ilmu hanya keranaNya.

Semester 2 sesi 2006/2007 dah lepas minggu ke 5. Sekejap je masa berlalu. Minggu depan pun dah mula mid sem exam. Minggu depan inshaAllah aku pulang ke rumah. Rindu pada rumah. Masa cuti lepas, sempat 3 malam je tidur kat rumah lepas banjir dah surut. Teruja rasanya nak berbicara dengan adik bongsuku, Fauzi tentang sesi persekolahan barunya pada usia 5 tahun.

Sampai sini dulu coretan kali ini. Aku perlu menelaah sebab banyak je topik yang blur lg. Ingatkan diriku setiap masa supaya tidak mudah leka, ya Allah... Esok pun rancangnya nak keluar dengan Qla. Pae n Pkah pun suruh carikan Kaspersky Antivirus. InshaAllah kte carikan untuk korang sampai jumpa key ;)

No comments: